Want your
own Fotopage?








 
Saiful Nang's Personal Fotoblog

By: Saiful Nang My Private Photoblog

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-May-2008 06:17 Email | Share | | Bookmark
ENTRY TERAKHIR



Dah lama merancang tapi hari ni nak kena kuatkan juga semangat untuk say good-bye juga kepada fotopage. Dah 3 tahun lebih jatuh bangun kerjaya dan kehidupan saya diceritakan didalam fotopage ini. Tapi sekarang, masanya untuk berpindah.

Kepada semua follower fotopage, please please please jangan lari. Sila lawati the new page. Mudah untuk anda dan mudah untuk saya. Dan lebih control untuk macam2 perkara. Terima kasih atas support semua. Dengan ini, saya ishtiharkan...inilah thread TERAKHIR di fotopage ini.

SAIFUL NANG


Sunday, 4-May-2008 18:19 Email | Share | | Bookmark
Bila Boss takde

Ni lah kerja budak2 CS masa saya di Paris.

http://www.youtube.com/watch?v=JYbfjCtxMvk
http://www.youtube.com/watch?v=w0UzYmX8ej8


Wednesday, 30-Apr-2008 08:34 Email | Share | | Bookmark
THANKS FOR THE HONOUR

I received the email from the organiser when I was in Paris. Excited jugak dgn theme yg dibagi. Tu yg start to dig my hardisk yg lama2 cari balik gambar2 yang bersesuaian dengan tema yg diberi. Hopefully it will turn-up good there. Thanks organiser!


Pameran 'RASA' Antarabangsa UKM 2008.
................................................................................

Universiti Kebangsaan Malaysia will be organizing its annual 'RASA' International Exhibition this May in order to flaunt the diversity of motive and media by local and international artists. It is to encourage young art enthusiasts to continue to strive active and show their works to the community. This exhibition is a suitable place for artists to gather and exchange thoughts and as a field of view on development of visual arts.

Among the art pieces that will be on display includes Paintings, Photographs, Batik Arts, Sculptures and many more handcrafted by painters and arts enthusiasts all over the world. The theme for our exhibition this year is "Nature".


Everyone is invited to present to this exhibition to witness products of famous artists like Eiichi Matuhashi from Japan, Wilhelm Schramm from Austria, Dorothea Fleiss from Germany, Suzlee Ibrahim, Azimin Mohd Tazilan and Saiful Nang from Malaysia.


Details are as follows:


Date : 14th May – 28th June 2008
Time : 9.30 am - 4.30 pm
Venue : Anjung Seni & Galeri Seni, DECTAR, UKM Bangi, Malaysia



For more enquiries:

Mr. Amar Baharudin
Address :
Cultural Centre, Level 3 DECTAR,
Universiti Kebangsaan Malaysia,
43600 Bangi, Selangor Malaysia


Monday, 28-Apr-2008 11:51 Email | Share | | Bookmark
Back in Business!



Dah hampir sebulan berada di perantauan. Sejak 7hb April lepas pergi bercuti bersama team CandidSyndrome ke Bali selama 1 minggu. Balik dari Bali, terbang semula ke Paris atas urusan perniagaan. Alhamdulillah, ada yang dirancang menjadi dan ada juga yg tak dirancang pun menjadi juga dan semestinya ada yang dirancang tidak menjadi. Semua tu lumrah. Masih lagi tgh recover dari jetlag. Part paling tak best sekali kalau travel merentasi zone masa yg berlainan. Tapi apapun, semuanya under control. Orang tanya, pergi Paris buat apa? Saya jawap...KERJA! dan orang pun cakap..."Untung kan kerja macam u ni, jalaaannnn jer...". Saya senyum lah dan saya jawab semula..."YESSS...MEMANG BEST!"

Lagi best, lepas sehari saya sampai di Paris, my lovely wife Intan menyusul pulak. Bangun2 pagi bukak pintu hotel ada muka dia "YEHAAAAA". Lagi best....petang hari yang my wife sampai tu...My sister & Mother in Law pulak sampai dari UK. Saya attend beberapa meeting dengan organiser (apa yg dia organise? takpe...nanti bagitau lain kali) dan juga meeting dengan Caroussel Du Louvre dan kemudian....yang lain2 tu sambil2 jalan2 dgn my wife and her family. Jadilah trip KERJA ini sebagai sebahagian percutian juga. Pasal my wife ada sama. Kalau last year saya ada pernah tulis saya akan keluar travel at least 1 tahun sekali...tahun ni nak buat revision sikit. Setiap tahun sekitar bulan 4 atau 5 mesti saya akan keluar. Takde apa yg special dgn bulan 4 atau 5 kecuali bulan2 ni sejak 4 tahun lepas memang bulan yg low season. Dan mmg perjalanan perlu dirancang 6 bulan lebih awal supaya kita boleh space-up time dan tak ambil booking pada tarikh2 yg terlibat. Ok, ini list tempat2 yg saya pergi sekitar bulan 4-5 setiap tahun dari tahun 2004. Nak trackback sikit...tak perlu banyak duit utk travel...mulakan dgn yg dekat dulu.

2004 - Jakarta - Phuket
2005 - Paris - London - Bangkok
2006 - Melbourne - London - Dublin - Manchester
2007 - Venice - Florence - Rome - London
2008 - Paris

Trust me...it's an investment!





Monday, 28-Apr-2008 05:40 Email | Share | | Bookmark
Workshop anjuran Kelab Foto Kenyalang





Kepada yang berminat JANGAN telefon / hubungi saya
tapi hubungi PENGANJUR di atas.
Kerana workshop kali ini adalah anjuran
Kelab Fotografi Kenyalang, Kuching

Thanks for KFK. It's an honour to be offered this chance.


SN

p/s Hehehe...saya tak suruh diorang tulis tau. Diorang yg tulis hehhe (tiba2 jadi Selebriti Wed Photog hehhee) - Amin


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net