Saiful Nang's Personal Fotoblog

By: Saiful Nang My Private Photoblog

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 8-Aug-2007 10:56 Email | Share | | Bookmark
Behind My Photographs (non-wedding)

Di Mumbai dgn driver tuktuk yg garang...
bersama kanak2 di Alexandria...
train di Mumbai station dgn indian2 yg girang dan jakun...
View all 19 photos...
Lot of people asked me, how do i look in my assignment. Well, I answered...definately like a photographer. Some people said, "Apa susah sangat ambik gambar, ambik camera petik jer". Today I want to show u a few shots behind the behind of the camera. Why people paying the photographer more than the price of a hi-end camera (in certain case)? Is that because taking photo is just snapping the shutter?

Angle, Composition, Anticipation, Creativity, Artistic value, Visual Impact and all other minor things. That what make "PHOTOGRAPHY" an expensive product in town.

CAMERAMAN Vs PHOTOGRAPHER

Last year March, I was in Melbourne. I was one of the guest in an award ceremony organised by AIPP (Australian Institute of Professional Photographer). A body that certified all "Professional" that achieve their par to be called "Professional"...otherwise they called them "Cameraman".
What are the differences between a Cameraman and Photographer?

If you want to engage someone to take pictures well...hire a Photographer not cameraman. 1 significant difference between them is...somebody can be a cameraman and just cost them the price of a "camera" in the store. But...to be a photographer, it's a different story. Photographer is the person that could perceive beyond the camera. E.g the angle, the moment, the visual impact, colours, contrast, anticipation, arts, motion, expression and many more things and render it through their cameras. This is what we called..."The Art of Seeing".

If u ever asked what make a "Photographer" muccchhhhhhhh expensive compared to a "Cameraman"...then now, u know why.

Well, here are a few pictures that collected from my assistant's camera as well as my wife's one. ENJOICE!!

5 Hari Selepas Kebangkitan Semula - Away Notice



This is the trip that has been planned b4 the robbery.I'll be away from now to Sunday for a business & leasure. It's for a magazines (A soon to be international Travel magazine). At the same time, this is maybe the best time for me and wife to be away from all the hectic world here and stay by the beach side. I received a shipment from USA last night, and Thailand will be the best place for me to test ride it. Just wait for the excitement. Definately it will be shared with all of u. It has been 5 days after the "tragedy". I'm so lucky having VERY committed staff, photographers and my wife around. They work really hard and they love CS like i love CS. And I love them like I dont have anyone else in this world.

THe re-construction of CS billed me a lot of money. Some, we didn't even have it on the spot. A few machines we need to order straight from Washington and will reach here fastest in 5 working days. I have no other options, i have to put back our company reserve fund to pay the bills of "Re-construction". But this time I believe, we'll move to a greater height. Our spirits getting many times stronger. In the end i realize, it's all about "My Drive"...if I decided to "give-up", this is the best time. If I decided to "go-ahead"...this is the best challenge. I'm thankful for having a lot of supporters around me and CS. We received hundreds of messages thru our SMSes, Email, PM, FP and YM. Some of our pending customers pun ada yg straight away book us as another way in supporting us, ada yang bayar advance tak kurang juga yang membantu dgn beberapa projek2 yang insyaAllah boleh membawa naik semula CS.

Saya sayang CS, saya sayang semua orang2 yang talented dalam CS ini termasuk Ainiyah, yang rajin dalam soal2 pengurusan syarikat dan dia juga lah yang jadik receptionist most of the time as well as the one yg selalu attend customers when I'm not around. She's very definate with what the company wants. I love Jay & Shafiq as our most talented designers as well as our photographers. Eventhough we know them less than a year, but they are really tremendous in their work. Very responsible and very passionate with what they do. You should judge it from the pictures taken and most of all...their "award winning" album design. I love Adi Nang (my brother) and Ahim (Brunei) for being my supportive partner. They are with me in up and down. They really dependable. Eventhough we face a lot of arguments but it always for the good sake of the company. I love Mukhriz & Udey for being our loyal photographers since years ago. They have been improving a lot from the 1st time i trained them. They are now shoot more pictures than rubbish. Unlike in their early days.Their passion in wedding is something undeniable. I love all my junior team Mel, Jo, Fizzie, Fid, Carlos dan yang mana2 lain yg tertinggal. I love all my friends and families that always there for laughter & tears. I love all people around me including all those readers here. Thanks for still reading my "Broken Terrible and Miserable Ingrish".

To everyone I love...I PROMISE!! I will do ANYTHING to RAISE CS again!!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@gmail.com


OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Tuesday, 7-Aug-2007 09:25 Email | Share | | Bookmark
CS di Rompak



Pagi Ahad selepas kepenatan pada malam sebelumnya dalam assignment wedding di Istana, saya di kejutkan dgn panggilan telefon dari Adi. Adi bagitau office kena pecah, semua barang hilang. Saya yang masih mamai2 terus terbeliak mata dan masih mengharapkan itu adalah "panggilan hangit" adi yang saja nak melawak. Saya bergegas pergi ke studio & gallery CS bersama isteri saya.

Sesampai di sana, saya terduduk melihat office saya yang biasanya padat dgn komputer yang berkeupayaan tinggi yang di gunakan untuk proses menyiapkan album customer2 saya sudah tidak ada lagi. Di dalam studio "whiteroom" juga begitu, camera dan lenses bersama projector yang saya beli sedikit2 semenjak 2004 juga sudah tiada. Bagaimanapun, Alhamdulillah semua file customer kami tidak satu pun yang hilang kerana saya menekanberatkan tentang pengurusan "backup" yang di buat secara berkala setiap minggu dan hari. Walaubagaimanapun, kesemua komputer di office termasuk 3 LCD flat panel bersama LCD projector dan 2 buah iMac menjadi mangsa pencurian itu.

Saya terduduk mengenangkan kesemuanya perit jerih yang saya lalui untuk membeli kesemua yang hilang itu satu persatu dari tahun 2004 lagi. Bukan mudah seorang anak "peneroka" Felda seperti saya dan juga tanpa bantuan apa2 dari bank mahupun orang2 kaya untuk bangun dengan pejabat dan equipment yang serba lengkap untuk memberikan kepuasan dan kualiti kepada pelanggan kami...tetapi...semuanya hilanggg sekelip mata. Kerugian di anggarkan tak kurang RM30k.

CCTV & Insurance

Setelah Saya membuat laporan polis, saya teringatkan cctv camera di tingkat 1 pejabat saya. Di perhatikan ada 3 orang berbangsa India pada kira2 jam 3-4pm hari sabtu lalu mencuri seakan2 berpindah pejabat. Lagi malang, pejabat jiran saya juga di pecah masuk.

Saya berterima kasih sangat kepada staff2 CS yang sanggup pada hari Ahad pun datang ke pejabat untuk menguruskan apa2 yang perlu. Saya buntu masa tu. Sebahagian duit yang saya dah kumpulkan sudah cukup untuk mendanai projek penerbitan saya tahun hadapan. Tapi nampak gaya, tabung terpaksa di korek juga. Dan projek saya terpaksa saya tangguhkan sementara waktu.

Kecurian yang mencuri bersih dan meninggalkan office saya hanya meja2 kosong sangat memedihkan hati saya. Sebak melihat hasil usaha perit jerih cacian dan makian sebelum ini hilang begitu saja. Lagi menyayat hati, semenjak 2 bulan lalu, saya mencari2 untuk membeli insuran perlindungan pejabat dari kebakaran dan kecurian. Dan selama 2 bulan itu juga saya menunggu agen yang di janjikan itu tak datang2. Saya pun silap juga, terlalu sibuk sehingga terlupa perkara itu...sehinggalah terjadi begini. Menggantikan semua kerosakan dan kehilangan dalam jumlah "lum-sump" bukan satu perkara yang mudah. Semasa saya sedang "down" saya berhubung dgn beberapa orang ikon idola saya yg telah berjaya, dan pada mereka...itu perkara kecil yang kebanyakan orang akan rasa. Semangat saya naik semulaa!!

Di sini saya nak berpesan, baru pagi ni insurance datang dan di lihat....untuk perlindungan tak lah tingga mana berbanding kehilangan semuanya sekali dan perlu menggantikannya semula bagi meneruskan perniagaan. Keselamatan juga perlu, bukan sekadar harta tetapi nyawa diri sendiri dan juga staff2 saya yang bekerja. Bagaimana jika kecurian berlaku semasa ada orang di dalam pejabat? Dgn itu secara serta merta saya memasang ADT Alarm System dan menaiktaraf keselamatan di beberapa tempat berkemungkinan "pecah masuk". Sekadar berikhtihar sahaja, lebih baik dari membiarkan ia terdedah dgn keselamatan yang longgar.

Terima kasih kepada isteri saya terutamanya yang sentiasa menenangkan saya sepanjang hari itu dan hari2 berikutnya serta memberi beberapa pertolongan, dan juga kepada parents in law saya yang sangat prihatin dan juga menghulurkan bantuan2 yang tak dapat saya terima (buat masa ini). Kepada Ayah dan Mama, jangan risau...semuanya akan OK.

Kepada SEMUA follower2 fotopage saya, student2 saya, kawan2 dan paling dihargai client2 dan bekas2 client saya, partner saya di Brunei dan juga rakan2 di luar negara...terima kasih untuk semua SMSes dan email2 juga YM serta PM2 yang di hantarkan....Saya terharu dan berterima kasih sangat kerana anda semua sentiasa menyokong saya dalam susah dan dalam senang.

Dalam sebak dan perit serta sakitnya jatuh terduduk dan hampir lumpuh...saya berazam......SAYA AKAN NAIK SEMULA SEPERTIMANA HIROSHIMA!

SAIFUL NANG
Candid Syndrome


Saturday, 4-Aug-2007 04:25 Email | Share | | Bookmark
Azad Tan Sri Datuk Ariffin & Kartina Sobri - Solemnisation



Check their photos (recently added) at http://www.candidsyndrome.com (Our official Website). A lot of moments were captured when I was there. I was there personally with an assistant, and had a little chit chat with Haji Sobri (Bride's Daddy). The chat began with I myself expressed my admiration to his beautiful bungalow with a lot of paintings inside. Attracted to a photo in 70's (if I'm not mistaken) that look like MGR's portrait, I then asked..."Uncle, is this your picture?" He said "Yes...taken by his late brother who used to be a great "Photographer in Hollywood" during his era". Too bad, young generations like me didnt know them.

Uncle Sobri was a talkative and a humble man, I passed him my company booklet and he flipped through the book and said, "You'll be a multimilionaire soon". Wahhh...I know i will, I have the masterplan for it. But this bright old man must know it better. Probably he was just like me 20 or 30 years ago. I hope what he said will become reality soon. Thanks uncle Sobri for a short chat.

Well, perhaps. I hope everything will run smoothly. This is my 2nd years in serious business. From RM90 to RM1 million in 2 years 4 months, I am now planning to make it in a year pulak. (Sighing) Without a single loan we managed to grow the capital mainly by doing wedding photography...yet...the bank told me that they need at least 3 years before they can offer me bank facilities. Huhhh... Bank need 3 years!! Well, as for now, I need to accummulate whatever money we earn and fund our project with our own money. Now even credit card facilities take us for granted..."Incik, u punya kampeni belum 2 tahun register, kami tak boleh bagi incik credit card facilities". Well..it's bad to be young in business. At this point of time, we are ready for RM30k-40k overhead a month but we only use RM25k a month. Having funding for our next "moneymaking" project and pay 5-10k a month is affordable to us (instead of dumping 100k at once).

Maybe later, those bank that treated me so "langsi" will come back again offering me many facilities. Ok...gtg, till then...ENJOICE!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@gmail.com


OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Monday, 30-Jul-2007 05:11 Email | Share | | Bookmark
WARNING - WHITEROOM REBIRTH!!



Friday, 27-Jul-2007 03:52 Email | Share | | Bookmark
PERTOLONGAN DIPERLUKAN

A'kum semua,

Ada sesiapa dari kalangan readers/viewers fotopage ini atau rakan2 yang bekerja di Kementerian Dalam Negeri (MOIS) di bahagian Penerbitan. Please please please email me pleaseeeee...I really need your help. TQ

SN
0133977715
saifulnang@gmail.com


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net