Saiful Nang's Personal Fotoblog

By: Saiful Nang My Private Photoblog

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  89  90  91  92  93  94  95  [96]  97  98  99  100  101  102  103  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bithday Ibu Zetty - Eastin Hotel

Dr. Zetty of MEdivron hehehe...
engan Ibu dan ayah...
kakak nya Julie dan kawan kakak merangkap ahli rumah tetap...
View all 15 photos...
Zetty ni dulu kawan chat dan pernah chat skalik jer. She stayed in Bangsar and ever been to her family house for few times. From there i know Max and Doddy (her cats). She got a pretty charming cats. She work in Medivron Clinic Taman Paramount. I get comfortable with her families and started to call her mom as "Ibu" since the 1st time i came to her house.

Thanks Zetty for inviting me for this family Bday celebration. I feel honor to be invited since I never been one of her family members. Last kid of the family, this girl are so manja. Since I never have a sister, she is my sister now

Saiful Nang


Tuesday, 25-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Thaipusam

Weil weil...
showering
are u looking at me?...
View all 15 photos...
GOing out this morning with Hasrul and Bubba (Nazley). Take few snaps...snap snap snap and go home updating few new entries. This is just to keep my finger fit to snap for the next assignment of wedding photos.

Meeting Ted and Rambo bawah jambatan. Doing some skodeng shoot of people showering. Ok, i have lot too. I brought my Tamron Telephoto with a city of Fungus inside. Desmon given up to clear it. And hmmm...not bad though! the result still okay somehow.

Enjoy the celebration and Happy Thaipusam!

Saiful Nang
Photojournalist


Monday, 24-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Saiful Nang balik Kampung - Temerloh, Pahang

Ketibaan...
di sambut pokok kelapa yg saya tanam dulu...
verandah...
View all 18 photos...
Dah lama tak balik kampung. I already planned this trip to my hometown since my 1st day in Bali. I have make it even for a day. I don't know what to say...just these photos to be shared with all visitors. Wish u enjoy my Kampung's photos.

Saiful Nang


Sunday, 23-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bali: Day 6 (FInal Day)

Bermula hari ini dgn Pura Hotel Palm Garden...
Dan Photographer yg tgh jampi2 sebelum ambik gambar...
testing jampian...Oke! Tested!
View all 39 photos...
Dah sampai gak di Malaysia, nanti cerita ater lah ek. Yatie dan azlan dah honeymoon...skrg saya lak tgh plan my own honeymoon. Nak bercuti beberapa hari sebelum bising2 balik. Cerita boleh lah anda saksikan melalui photo ini shj.

ROughly hari terakhir adalah free and easy day untuk photographer so dia banyak jalan2 ambik gambar. Ade yg dia interframe dan ada yg dia out of frame. Apa2pun...enjoy the Travel Photo Journal

UNEXPECTED

Co-incidently meet this girl at Ngurah Rai International Airport, Denpasar. Dia tegur "Abg ni Photographer Saiful Nang ek?" O my God! ...btw, Thanks to Adilah for being one of my fotopage visitors. ANd thanks to others too. THanks!

Client's say:
Quote:
Would like to thank Saiful aka Photojournalist+suphir+driver+bodyguard+tourist guide+a good friend for those 6 amazing money cant buy dayz in Bali. This is once in my lifetime moment that I would like to share with all of you bloggers. Hope that for those who havent had the chance to go for honeymoon, can always get Saiful to put yr honeymoon in a journal like mine. And for those who are getting married soon, do spare some budget for this worthwhile honeymoon photojournalism so that you could keep & remember it for the rest of yr life. Thanks dude (Saiful)...really appreciate yr company, effort & creativity to make my dream come true...Selamat berehat di Kampung (Bera, Pahang)...Take care man!

Azlan & Yatie
IP: 203.121.92.74



Saiful Nang
Photojournalist
KUTA

Credit: Flash SB-600 to Daniel (danz.fotopages.com)


Saturday, 22-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Bali - Day 5

Pintu hotel yang aman...
ke sawah padi bertingkat di Tanah Lot...
mereka bermain-main...
View all 36 photos...
Hari ke-5 dan juga hari ke-2 sebelum mengucapkan selamat tinggal pada Bali. Hari ni aktiviti lebih banyak kepada perjalanan sejauh 30km ke Tanah Lot yg mengambil masa 1 jam lebih. Se[panjang jalan ada sawah bertingkat yg cantik-cantik. Ade sawah cantik jer Pahlawan Purba tu nak turun ambik gambar. So, memang banyak lah gambar yang cantik kiranya. Diorang pakai baju ni sangat padan betul dengan environment. Macam org zaman dahulu kala bercinta tepi sawah...cakap pun main bahasa "Kanda" dan "Dinda" jer.

Sampai di Tanah Lot, Hmm...keadaan tak seperti di harapkan. Ramai pulak orang...cemane lah aku nak amik gambar kalau ramai sangat yang interframe. Tapi mcmanapun manage dapat shot2 yg bagus gak lah. Lepas tu terus shopping, Encik Fotografer pun tak lepas peluang untuk beshopping sakai. Saya sendiri kurang pasti sejak bila EN. Fotografer nih ada passion nak shopping. Kalau dulu dia cukup tak suka kalau gf dia dulu ajak shopping, macam masuk neraka jer. Tapi kat Bali jadik lain lah...(Keterangan lanjut tanya dia)

Balik expect to see sunset in Kuta, tapi tak dapat...late 6.30 nak dekat2 sunset hujan pulak. So this trip memang tadek peluan tengok sunset langsung. Maybe akan datang kena plan trip lain pulak.

Malam ni dah start program free and easy untuk Saiful Nang. Apa lagi, dia pergi merayau rayau di Kuta. Masuk Hardrock Cafe 15 minit pastu kuar, pastu masuk Pink Lady pun dalam 20 minit kuar balik, pastu terus jalan2 keliling Kuta sampai ke Legian. Memang dah expect kalo sesat ambik cab jer sana. Kol 4 pagi baru balik Hotel. Plan besok pagi nak gi Bungy Jumping kat Legian BEach...kene tidur awal nanti queue panjang...

Saiful Nang
Photojournalist,
KUTA

Credit: Flash SB-600 to Daniel (danz.fotopages.com)


[<<  <  89  90  91  92  93  94  95  [96]  97  98  99  100  101  102  103  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net