Saiful Nang's Personal Fotoblog

By: Saiful Nang My Private Photoblog

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  90  91  92  93  94  95  96  [97]  98  99  100  101  102  103  104  >  >>]    [Archive]
Friday, 21-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
LIVE From BALI: Azlan & Day 4 - Kintamani - Kuta

Breakfast at the hotel...
THis is my prepaid starter pack -Telkomcell Jempol :)
Panjat Volcano naik Jimmy...
View all 19 photos...
I don't have much time for this entry. THe cyebercafe is going to close very soon. What i really want to express is...I thanks God for creating this wonderful couple. Azlan and Yatie is a Humble High taste couple which I really really really love to work with them. This Updates in fotopages is not inclusive in their package but I still do it as my compliment to them.

TO Azlan and Yatie...I Love You!!

(Story nanti boleh cerita apa jadi but roughly today is about bring them playing around witht the volcano and the go back to Kuta thru Sukawati and again we shop till the last rupiah we have. In Kuta pergi money changer lagik. CU

Saiful Nang,
Jurufoto Kontrakan,
Kuta, Bali

Credit : Flash SB-600 by Daniel Zain (danz.fotopages.com)


Thursday, 20-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
LIVE From BALI: Azlan & Day 3 - Kintamani

Pemandu selalu sesat - Bali signboard kurang
singgah sebentar di art market di sukawati
looking to a painting at Photogrpher point of view
View all 19 photos...
KINTAMANI VOLCANO TOWN

Semalam tak dapat nak update fotopage. Sampai shj di Kintamani, terus n turun ke sebuah Kawah gunung berapi mati yang di kelilingi Mt. Bator (Gunung berapi Aktif) dan sebuah lagi gunung yg tak berapa glamour. Sampai di hotel sahaja, soalan pertama di tanyakan adalah "Mass!! Internettnyaa Adaa?" jawapannya "TAKDA LA MASS". Ingatkan cikai sgt hotel tu since the rate was only Rp 100.000,00 a night for 2 rooms. Roughly about RM 40 for 2 rooms with hot shower, tapi rupanya hotel lain lagik cikai. Hmm...not bad lah.

Petang sikit macam nak hujan, i drove the suzuki jimmy dengan pasangan bahagia ni untuk mengelilingi danau yg sangat besar itu dan sangat dalam juga (70m kedalaman average). Iye lah kawah gunung berapi kan...mestilah dalam. Memang tak dapat jumpa internet dan malam tu hujan...suhu drop sampai 5 degrees. AGak seksa untuk saya tetapi itu mungkin advantage bagi pasangan bahagia tu.

PERJALANAN KE KINTAMANI

Perjalanan ke Kintamani dari Kuta mengikut jarak dan skala dalam peta hanya kurang 100km tetapi mengambil masa tak kurang 3 jam memandu secara soleh. Perjalanan melalui Mt. Agong...perhaps the highest mountain in Bali. Perjalanan agak lancar dari Kuta- sanur hingga ke Denpasar tapi sampai Denpasar nak carik jalan keluar ke Ubud dah jadik 1 hal pulak. Setiap simpang mesti berenti tanya orang sehingga berjumpa dgn signboard yg konsisten.

Ok, tapi selepas tu dah settel problem signboard teruskan lah perjalanan ke Sukawati untuk membeli belah yg agak sakai sikit. Barang semua standard bukak mesti Rp100.000 punya about RM40 tapi boleh tawar sampai RM5 itu lah yg lucu. Secara tak sengaja, photographer dah penuhkan kereta dgn barang2 dia. Itupun dia ingat nak beli ukiran Harley Davidson bersaiz sebenar. Tapi tak muat dalam Jimmy. Muat boleh tapi mungkin kena suruh Azlan naik bas balik. HHahha...epss...sorry Lan.

Paling tak senonoh kena POW dgn polis kat sukawati. Kata dia aku langgar traffic light. Tapi seriously aku over tak lebih dari 4 inci jer dari garisan. Siap nak tetapkan tarikh "Sidang" lagik...so teknik buat muka Bodo aku praktikkkan. Tak sangka berjaya. Boleh Blah terus ke Ubud dan Tegalalang hinggalah ke satu puncak gunung dan Subhanallah...kagum!!

Bersambung...

Saiful Nang,
Jurufoto Kontrakan,
Sukawati, Bali

Credit : Flash SB-600 by Daniel Zain (danz.fotopages.com)


Wednesday, 19-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
LIVE From BALI: Azlan & Day 2

Sewa Jeep Jimmy - Rp. 70.000 / day
hidden cam...
makan kat McDonald Central Kuta
View all 29 photos...
I guess I have limited time here to type more. Maybe the photo can tell the whole story happening yesterday. Untuk Azlan dan Yatie , semalam punya coverage agak best dan sweet...especially bila ade lifeband upahan semasa makan malam di sunset bali cafe at Jinbara beach (South Kuta). Even special for the last song...the main singer and the jeep driver and the ultimate charming photojournalist is the same dude. I sang "Can't Help Falling in Love" from Richard Marx.

This is our route yesterday. Kuta-Denpasar-Sanur-Jinbara-Kuta And Today we plan to go somewhere northern in Kintamani Volcano. Stay kat sana semalam dan the next day tu balik Kuta and spend the rest of the day at Kuta City Square. Shop and shoppp....

Saiful Nang
Photojournalist for Hire,
Legian Beach, KUTA
Temporary SMS and phone no : +628174784635

Credit : Flash SB-600 by Daniel Zain (danz.fotopages.com)


Tuesday, 18-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
LIVE UPDATE - Azlan & Yatie Live from Bali - Day 1 (KLIA-KUTA)

DJ ANdrea Red 104.9 as my personal photojournalist
them...
them...
View all 20 photos...
3.00 pm - Check in C6 Air Asia International Flight Counter.
3.10 pm - Lepaking dwith Hasrul (My private photojournalist - http://hasrulandry.fotopages.com)
3.20 pm - Pasangan bahagia sampai ke The Suria (A coffee shop in KLIA)
4.10 pm - Masuk ke imigration gate and move to international departure. Say good bye to Hasrul. He can't go along since he got a DJ class with Red104.9 at night.
4.30 pm - Move into the 737 cabin
4.50 pm - Take off from KLIA
8.00 pm - Arrival at Denpasar International Airport.
9.00 pm - Check in at 2 hotels...since nama dah pelik, takleh ingat yg azlan punya hotel. Mine is Baleka Beach resort.
10.00pm - Laparrrrr
10.20pm - Paksa Azlan jalan kaki carik makan dari Legian ke Seminyak. Tak pasal2 kena jalan 2km lebih. Bagus untuk Azlan menurunkan kandungan kolestrol dalam badan. Tapi kesian ka Yati. Tapi anjing2 di sini suka kat photographer, asyik kejar jer...tapi kita flash sikit jer dah pening. Ape punya anjing lah.
11.20pm - Dah no choice, stop at Afghan Restaurant makan Nan bread and chicken curry. BUkan best sangat tapi since itu jer yg nampak macam halal.
12.10pm - Ambik cab balik, mintak ampun tak larat nak jalan. Takut kene kejar anjing lagik.

Itu lah laporan buat masa ini. Live dari Kuta Beach di Bali Indonesia. Sehingga berjumpa lagi untuk laporan Day 2 hingga Day 7. Take care.

Sorry tak dapat upload byk. Internet sini sangat laju macam kura2.

Saiful Nang
Photojournalist Sewaan,
KUTA, Bali

Credit : Flash SB-600 by Daniel Zain (danz.fotopages.com)


Monday, 17-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Rahman & Suzy - Dewan Wawasa Cheras, PGRM

kid...
kids...
kids and rahman...
View all 31 photos...
Rahman is a friend to Fairol. And Fairol is one of my earliest customer in wedding photojournalism. But their time will be coming-up soon. For both of them...i purposely highlight your photo here as a promotion to your wedding tak lama lagik

COMING UP SOON (That's Fairol and Aini)

Let's get back to Rahman's wedding reception in Dewan Wawasan Cheras in PGRM. Still remember my 1st time at that hall. I was there attending a speech by one of the most succesful marketing man in world. Pay RM60 bucks for that. For the event that last in 4 hours, i have nothing to say...just, i feel so comfort and feel like one of their big family. I can't write any longer since i have to pack my bag for Azlan's wedding portrait in Bali. 4.40 pm flight.

THanks Rahman! I can't stop myself showing rahman "Good" sign over and over again. I agree Man! U have a groovy kind of family! Take care dude!

Saiful Nang
Senor Photographer
Saiful Nang & Associates
019 2004 257
saifulnang@yahoo.com
Yahoo Msgr : kebuluran@yahoo.com

Credit : Flash SB-600 by Daniel Zain (danz.fotopages.com)


[<<  <  90  91  92  93  94  95  96  [97]  98  99  100  101  102  103  104  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net