Saiful Nang's Personal Fotoblog

By: Saiful Nang My Private Photoblog

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 25-Oct-2007 02:54 Email | Share | Bookmark
Farah, Jeremy & their BIG family! - Hari Raya Special!








Click HERE for more pictures!

Dulu rajin jugak orang2 dari kampung2 ni ajak ambik gambar. Tapi sekarang kurang sikit dari kampung. Banyak yang kat hotel2 dan dewan2 besar. Sekali sekala, rindu juga zaman dulu buat wedding di kampung2. Seronok! lain feel dia. Tapi kali ni, bukan lah buat untuk wedding tapi saya di jemput untuk ambil gamabr keluarga.

Dah bila semua besar2 ni, keluarga jarang2 berkumpul. Lagi2 kalau dah ramai yang kawin, pastu kena ikut turn balik kampung. Kadang2 nak dapat berkumpul semua hmmm...kalau tak hari raya, most probably adalah "kematian" salah seorang dari ahli keluarga. Keluarga saya pun macam tu. Tahun ni memang dah plan beraya sama. Arwah mak saya dah semangat buat perencah satey sebelum dia meninggal, dah tumbuk kerisek untuk buat rendang dan macam2 persediaan. Arwah Mak paling excited bila nak raya yang semua anak2 dia balik. Lagi2 tahun ni...raya pertama dengan menantu barunya (My wife). Tapi...gathering keluarga kami telah di awalkan semasa arwah berada di hospital. Hmm...takde rezeki nak bersama tahun ni dan juga tahun akan2 datang sehinggalah bila2.

Untuk family Farah ni bertuah sikit, dan ramai lagi rasanya yang bertuah bila dapat berkumpul semua sekali. Precious moment bersama macamni, sebenarnya dia datang tak selalu. Mungkin sekali dalam 10 tahun dan weight dia hampir2 sama macam wedding. Terima kasih to Farah & Jeremy for entrusting me to do that important moment.

Sekalipun ahli keluarga kita dah pergi dahulu, pada dia cerita kita sudah habis. Pada kita, kenangan mereka tetap kekal. Seperti mana saya masih beranggapan mak saya masih hidup sehingga sekarang, kenangan dalam gambar yang dirakamkan semasa bersama2 dulu jadi penguat azam dan pengubat rindu.

Tak ramai orang realize benda ni. InsyaAllah tahun hadapan, saya akan bercuti sehingga raya ke 3 dan saya boleh terima booking bermula dari raya ke-4. Untuk booking slot2 untuk berhari raya bersama keluarga, boleh lah hubungi CS. Affordable rate for you and family. Btw, it's still on first come first serve basis. The nearest family gathering would be...Raya Haji!

Enjoice!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@gmail.com


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independence. Assigned by The Malaysia Government




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net