Saiful Nang's Personal Fotoblog

By: Saiful Nang My Private Photoblog

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 28-Apr-2008 11:51 Email | Share | Bookmark
Back in Business!



Dah hampir sebulan berada di perantauan. Sejak 7hb April lepas pergi bercuti bersama team CandidSyndrome ke Bali selama 1 minggu. Balik dari Bali, terbang semula ke Paris atas urusan perniagaan. Alhamdulillah, ada yang dirancang menjadi dan ada juga yg tak dirancang pun menjadi juga dan semestinya ada yang dirancang tidak menjadi. Semua tu lumrah. Masih lagi tgh recover dari jetlag. Part paling tak best sekali kalau travel merentasi zone masa yg berlainan. Tapi apapun, semuanya under control. Orang tanya, pergi Paris buat apa? Saya jawap...KERJA! dan orang pun cakap..."Untung kan kerja macam u ni, jalaaannnn jer...". Saya senyum lah dan saya jawab semula..."YESSS...MEMANG BEST!"

Lagi best, lepas sehari saya sampai di Paris, my lovely wife Intan menyusul pulak. Bangun2 pagi bukak pintu hotel ada muka dia "YEHAAAAA". Lagi best....petang hari yang my wife sampai tu...My sister & Mother in Law pulak sampai dari UK. Saya attend beberapa meeting dengan organiser (apa yg dia organise? takpe...nanti bagitau lain kali) dan juga meeting dengan Caroussel Du Louvre dan kemudian....yang lain2 tu sambil2 jalan2 dgn my wife and her family. Jadilah trip KERJA ini sebagai sebahagian percutian juga. Pasal my wife ada sama. Kalau last year saya ada pernah tulis saya akan keluar travel at least 1 tahun sekali...tahun ni nak buat revision sikit. Setiap tahun sekitar bulan 4 atau 5 mesti saya akan keluar. Takde apa yg special dgn bulan 4 atau 5 kecuali bulan2 ni sejak 4 tahun lepas memang bulan yg low season. Dan mmg perjalanan perlu dirancang 6 bulan lebih awal supaya kita boleh space-up time dan tak ambil booking pada tarikh2 yg terlibat. Ok, ini list tempat2 yg saya pergi sekitar bulan 4-5 setiap tahun dari tahun 2004. Nak trackback sikit...tak perlu banyak duit utk travel...mulakan dgn yg dekat dulu.

2004 - Jakarta - Phuket
2005 - Paris - London - Bangkok
2006 - Melbourne - London - Dublin - Manchester
2007 - Venice - Florence - Rome - London
2008 - Paris

Trust me...it's an investment!





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net